13-02-08

Donderdag 31 januari 2008.

Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik in een café te wachten tot ik afspraak heb met de mensen die me vanavond te slapen gaan leggen.  

Het is me wel duidelijk dat beewegen naar Compostela heel anders is dan ik het me had voorgesteld en ik weet niet wat ik er van moet denken.  Doorgaan ? Over Tours gaan in plaats van in Vezelay en Le Puy en Vélay ? De Camino Frances in plaats van de del Norte ?

Via de pelgrimstamtam hoor ik dat er iemand met een Duvel op me zou gaan wachten in Hiraumont aan de kerk.  Ik zou zeggen : kom met een geuze naar Reims, maar ik weet niet hoe lang ik hier ga zijn.  
Ik hoor ook dat iemand aanraadt van slaapplaats te reserveren in België en Frankrijk.
Wel, dat is niet nodig vind ik.  In een beetje Belgische stad vind je wel een hotel en in Frankrijk zijn er veel meer kan je zoeken achter gîte d’étappe, een systeem van één nacht slapen met avondeten en ontbijt.  Het kost elke keer wel geld, maar er heeft niemand ooit gezegd dat beewegen naar Compostela goedkoop was !

En ik ? Awel, ik weet het nog niet, zo simpel is het.

Ik weet wel dat ik voorlopig geen blogbijdragen meer ga leveren.  

Alle kaarsen zal ik branden en ik zal aan iedereen denken, wees er maar zeker van.
En daarmee begint misschien een nieuwe beeweg, geen naar Compostela, maar naar mezelf.

“Wie naar buiten kijkt, droomt.  Wie naar binnen kijkt, ontwaakt.”

00:38 Gepost door Ooggetuige | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Le voyage "intérieur" est mil fois idéal ... n'est-il pas ?! Je repense au fait que je t'ai dit avant ton départ : que l'on peut très bien faire un pélérinage sprirituel sans pour autant devoir le matérialiser avec tous les aléas de la route en plus ...

Gepost door: Suzanne | 13-02-08

Luc,

Ga naar Saint-Jean-Pied-de-Port en vertrek van daar naar Santiago. In de situatie waarin ge nu zit heeft dat verschillende voordelen zoals bijvoorbeeld :

1° pelgrimeren wordt dan inderdaad goedkoop want je kunt overnachten voor 5 euro in de officiële refuges tot 7 à 10 euro in de privé-refuges ; een pelgrimsmenu (voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, drank) in het restaurant kost gemiddeld 7 à 9 euro all-inn. Let wel : in St-Jean-P-d-P ben je nog in Frankrijk en bijgevolg betaal je enkele euro's meer dan de hiervoorvermelde prijzen + opletten voor oplichterij als ge daar in het gewone hotelcircuit gaat (ga daarom in privérefuge als officiële refuge dicht of volzet is) + passeer langs het pelgrimsbureau waar ze je een overzichtelijke lijst zullen geven van alle refuges langs de Camino die in de winterperiode open zijn.

2° je zal dan een pelgrimservaring meemaken die je actuele kater wegneemt wat momenteel heel belangrijk is voor je zelfvertrouwen (en voor nog zoveel meer ...).

Jos

Gepost door: Jos De Meersman | 15-02-08

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: plombier paris | 21-02-15

De commentaren zijn gesloten.