09-02-08

Zondag 27 januari 2008.

Stapperdestap, weer op weg, en ik loop opnieuw langs de Maas.
In Dinant was het 5 euro per nacht extra voor een kamer met zicht op de Maas. En ik heb dat hier al gratis elke dag van in Namen!
Moest ik het kunnen verkopen, zou ik een nacht op hotel verdiend hebben. Allez, een goedkoop hotel, want ik ben de Maas allang beu.
Voer voor de stappers: Er loopt inderdaad een wandelweg helemaal langs de Maas, maar op de andere oever. Zelf uit te zoeken voor de rest, want mij lokt de gewone baan.
Eens buiten Fumay buigt de Maas naar links, en ik ga naar rechts. Salu Maas, tot veel later hoop ik.
Voor de volledigheid, de gewone baan loopt vaak langs de Maas, maar niet altijd. En hoe het zit met langs de Maas gaan in Chooz weet ik niet.
Nu moet ik echt de Maasvallei uit en het is een kilometerslange klim langs een slingerende baan doorheen de bossen.
Na een paar kilometer ben ik het geslinger tussen de bomen (dan loofwoud, dan dennen, dan even loofwoud) nog meer beu dan altijd de Maas.
Een mens is nooit tevreden precies. Het begint donker te worden en ik ben nog niet waar ik moet zijn. Het is even slikken , maar in de schemering zie ik een bordje, net voor het centrum: chambre d’hôte. Voila, gered.
Ik blijk de eerste pelgrim van het seizoen te zijn en ben gesteld met eten en drinken en al voor 8 dagen Maaszicht.
De vrouw des huizes regelt slaapplaats voor me voor morgen, en raadt me aan van dat nog zo te doen, want er zijn hier maar weinig logies. Ok, ik zal eraan denken.

Heel de dag ben ik eigenlijk niemand tegen gekomen en het stoort me niet. Langzaam aan merk ik dat ik begin te denken , of liever gezegd dat de gedachten in me opkomen. Vraag me niet of ik aan deze of gene heb gedacht, want dat weet ik niet. Als ik mijn gedachten wil vatten, zijn ze weg.
En ter afsluiting wat meer aards nieuws: mijn voeten. Ze raken het gewend, een hele dag stappen, en de blaren vereelten langzaam. Als ik thuis ben ga ik wel naar de smid moeten, een pedicure gaat niet genoeg kunnen doen.

21:41 Gepost door Ooggetuige | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.