08-02-08

Zaterdag 26 januari 2008.

Iets na elf verlaat ik het pad langsheen de Maas en trek Frankrijk binnen. Er staat niet eens een bord., enkel langs de Belgische kant.
Een geluk dat ik wat aardrijkskunde ken of ik zou al kunnen denken dat ik al in Spanje was.
De eerste stad die ik passeer is Givet. Het is een oude vestingsstad met citadel, net zoals Dinant en Namen.
Achter Givet verlaat ik de Maasvallei en het is wat zoeken achter de bergvitesse. De kerncentrale van Chooz  ligt op de andere oever en naar verluidt, zou er een wandelpad zijn van het park in Givet tot Charleville-Meuzières. “Voies vertes” zou het heten. Ik neem me voor om het te laten weten aan stapper Jos: Ravel 2 van Hoegaarden tot de grens en dan langs de oever van de Maas met een “voie verte”.
Ik heb voorlopig meer dan genoeg wandelpaden gezien.
Iets na 3 ben ik in Vireux-Molhain en ik wil op zoek gaan naar de kerk of het café in de buurt ervan, als ik het toeristisch infopunt zie.
Opvang van pelgrims? Misschien in de abdij van Givet
Euh, daar kom ik net vandaan, Givet, en ik ga echt niet meer helemaal terug.
Ze hebben er enkel info over hotels en kamers, maar ik kan altijd de pastor eens proberen. Als hij thuis is.  Het priestertekort in Frankrijk is nog groter dan in België.
Wel, geef me dan maar de goedkoopste kamer, ik heb geen zin in weer zo’n deken als in Eghezée toestand, en voor 25 Euro (30 met ontbijt) kan ik terecht in een ding dat de dame van het toeristisch infopunt uitbaat. Het blijkt een mooi gerestaureerd oud huis te zijn en het eerste wat ik doe als ik op de kamer kom, is me neerleggen en slapen. Een uurtje later word ik wakker, trek mijn jas uit en ga onder de dekens liggen. Nog een uurtje later ben ik weer fit genoeg om te gaan eten, drinken en me te wassen.

01:38 Gepost door Ooggetuige | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.