28-01-08

Dinsdag 22 januari 2008.

LucNamen

Ik laat een zonovergoten Namen achter me.

De GR volgen gaat niet doorgaan. Het is een slinger- en sinkelweg, die ik dan moet volgen en daar zie ik het nut niet van in. Vooral niet omdat het geen klein beetje overdreven is. Namen – Dinant is 28 km volgens de wegwijzer hier ter plaatse, en 51 km langs de GR. Net niet het dubbele en dat is me wat te veel van het goede.
LucpaardDinant

Onderweg naar Dinant krijg ik een geniaal plan : ik pak het paard en laat het de caravan voorttrekken.  Dan moet ik zelf niet meer stappen en moet ik nooit meer zoeken naar slaapplaats !

Ik volg de Maas stroomopwaarts en beland in Leffe. Ja, het Leffe van het bier. Er is daar een abdij en daar zouden pelgrims kunnen slapen.
Dat hebben twee fietsers me verteld, Los van elkaar. Twee gewezen pelgrims, de één in 1994, de ander in 2007.
In de abdij is er geen plaats meer voor me. Of ik een picnic wil? Die kan ik wel krijgen. Doe maar, graag.
LucLeffe

's Avonds in Leffe.  Niet bellen graag tussen kwart na zes en zeven wegens officie.  Dan maar een foto nemen.

Het wordt me allemaal even te veel. Ik haal gemiddeld 3 km per uur.en dan nog eens sukkelen met slaapplaats. Maar toch weet ik niet goed wat ik ervan moet denken.
LuconderwegLeffe

Is het nog ver ?! Ik bedoel : Is het hier niet schoon ?

Een jonge seminarist komt kijken en we raken aan de praat. Veel goede ontmoetingen onderweg poneert hij. Ook slechte zeg ik en ik vertel hem van de deken. En meteen ook dat hij bijna een pak slaag van me gekregen had, maar dat ik ingezien heb dat het toch niets zou uithalen.
Of ik een Bijbel of Nieuw Testament mee heb, vraagt hij. Nee. Wel, dan krijg ik één van hem. Hij moet even denken over waar hij er één haalt. Boven? Nee, en daar? Ook niet .
Wel, dan geeft hij zijn Nieuwe Testament. Een deel van de prentjes die erin zitten , wil hij wel houden. Een reliek van Moeder Thérèsa mag ik hebben.
Mijn favoriete passage is Lucas 24.13-32, het verhaal van de Emmaüsgangers.

21:08 Gepost door Ooggetuige | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

advies Luc,

reserveer op voorhand in Belgie en Frankrijk. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Dat heb ik vorig jaar ook gedaan tot aan Saint Jean Pied de Port. De tijd van liefdadaigheid is verleden tijd.

Gepost door: Frank | 29-01-08

De commentaren zijn gesloten.