26-01-08

Maandag 21 januari 2008.

Maandag 21 januari 2008.
Rustdag in Namen na de lange stapdag van gisteren. Acht uur ononderbroken slaap en een warme douche en ik voel me als herboren.
Even in Namen rondgaan en ik zie een pak plaatsen waar ik een stempel kan halen: musea, provinciehuis, politiekantoor, toeristische dienst, maar ik ga – het is toch in Namen voor iets – naar het bisschoppelijk paleis aan de regel. Een kannunik geeft me een stempel en wenst me veel geluk. De man heeft het zichtbaar erg druk en ik denk aan de deken van gisteren.

Op de keper beschouwd ben ik waar ik wou zijn, zonder veel pijn of miserie, weliswaar een hoop geld lichter, maar dat is het. En of ik nu kwaad of triest ben, de deken heeft er geen last van. van die toek op zijn bakkes misschien wel, maar voor hetzelfde geld geeft zo’n geestelijke meer slaag dan hij krijgt. Daar zou ik dan weer meer last van hebben …
Allez, uit puur opportunistische overwegingen, bij wijze van spreken,  ik ga niemand bij macht en ontij aanpakken. Maar dat het instituut kerk ook eens nadenkt.
Lucrust

Pelgrim in volle uitrustactie. 

17:40 Gepost door Ooggetuige | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.