04-01-08

Dinsdag 1 januari 2008.

Mijn beste wensen aan iedereen.  Dat jullie geluk mogen vinden in wat jullie doen en in wie of wat jullie ontmoeten, hier of onderweg. 

08:14 Gepost door Ooggetuige | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Beste Luc,

Mijn beste wensen voor 2008, Luc. En vooral : dat je pelgrimstocht naar Santiago voorspoedig moge verlopen. Hopelijk zijn je hielen nu voldoende genezen om zo gauw mogelijk terug van start te kunnen gaan richting Santiago.

Ik zou je ook nog kunnen toewensen dat deze pelgrimstocht ook spiritueel verrijkend mag zijn, maar het is overbodig dit te gaan doen i.v.m. een Santiagotocht. Want je mag nog in Vladivostok vertrekken naar Santiago en je zal vanaf de eerste dag reeds merkwaardige ontmoetingen en wat-al-niet-meer ervaren. Onnodig je daarvan te overtuigen want je hebt het zelf reeds ondervonden tijdens de 4 dagen die je onderweg naar Santiago bent geweest.

Ik heb zolang niets laten weten van me omdat ik me wilde houden aan mijn voornemen die ik in mijn laatste bericht op je blog vermeld had, namelijk : niet (of toch zo weinig mogelijk) te interveniëren. Maar gezien het moment waarop je je nu bevind, heb ik toch beslist je deze riem onder het hart te steken.

Eén kleine interventie zou ik dan toch graag maken : ik denk ook, net als jij, dat je rugzak te zwaar was. Om zeker te zijn moet je hem eens op de weegschaal plaatsen en nameten. Een goede richtwaarde is 15 kg, maximaal zou deze 18 kg mogen bedragen.

Je zag er me sterk genoeg uit om een rugzak van 25 kg te dragen over vele kilometers, daar niet van. Maar uiteindelijk gaat alle gewicht, bijkomend op je eigen gewicht, ook door je benen, kniën, enkels en voeten.

Waarschijnlijk heb je ook het laatste nummer van de Pelgrim ontvangen en gelezen. Je zal bij doorlezen ervan mogelijk gemerkt hebben dat het Genootschap van Santiago de Compostela ook een ‘Werkgroep Pelgrimspaden’ heeft opgestart. Zij wensen om tegen het lustrumjaar 2009 een gids uit te geven van de weg naar Santiago op Vlaamse en (deels ook nog op) Waalse bodem die aansluiting geeft op de weg van Namen naar Vézelay die jij binnenkort ook volgen gaat. Het is daarbij ook de bedoeling een netwerk uit te bouwen van goedkope overnachtingsmogelijkheden voor pelgrims die de credencial kunnen voorleggen. Ik heb me gemeld als vrijwilliger om ze te helpen informatie verzamelen.

Verder kan ik je verzekeren dat het bij me jeukt om ook van wal te steken richting Santiago nu ik bijna dagelijks naar je blog ga kijken om de laatste berichten van en over jou te kunnen lezen. Maar er zijn omstandigheden die me dwingen hiermee nog enkele maanden te wachten.

Hartelijke pelgrimsgroeten en tot ... ,

Jos

Gepost door: Jos De Meersman | 07-01-08

De commentaren zijn gesloten.