16-12-07

Zaterdag 15 december 2007.

Lezer Frank stelt me de vraag of ik me goed voorbereid heb en of ik met goede schoenen onderweg was.  

Logische vragen, want na een paar dagen stappen al je moeten laten oplappen, is niet veelbelovend.  En, laat ons eerlijk zijn, het doet vragen rijzen over de voorbereiding.  

Wat is er misgelopen bij de voorbereiding ?

Heb ik me genoeg voorbereid ? Wat is genoeg ? Ik had het plan opgevat om de eerste dagen kleine afstanden te doen, genoeg om al stappend goed getraind te raken.  Het geplande reisschema laat anders vermoeden, maar daarvan wist ik dat ik het toch niet ging houden.  Dat kon ik hier natuurlijk niet op de blog zetten, maar zou gebleken zijn uit het verschil tussen geplande en effectieve route.  

Te zware rugzak ? Hoeveel hij juist weegt, weet ik niet.  Hij is veel en veel te zwaar.  En ik vrees dat ik te veel naar goede raad geluisterd heb en me daardoor overladen heb.  Goede raad weegt immers niets, vooral niet als een ander het moet dragen.  

Goede schoenen ? Ja.  Vraag me niet naar merk, want iedereen verkiest het zijne.  

Genoeg ingedragen ? Tja, laat me een wedervraag stellen : wanneer zijn schoenen genoeg ingedragen ?

Ik kan het voor hebben dat ik met schoenen die half van mijn voeten vallen, nog blaren heb.  Ter voorbereiding heb ik alles van blaren laten vereelten.  Het gevolg is nu wel dat ik naar de smid moet in plaats van naar de pedicure.

Gevoelige voeten ? Niet bijzonder.  Gevoelige hielen ? Tot nu toe nog nooit last van gehad.  

De juiste sokken gedragen ? En met talkpoeder ? Wel, speciale anti-blarensokken, geen talkpoeder.  Zou dat het verschil gemaakt hebben ? Het zou me verbazen.  

Waaraan ligt het dan dat mijn hielen open liggen ? Wel, ik weet het niet.  Ik vermoed een combinatie van te zware rugzak, toch nog niet genoeg ingelopen schoenen en een te grote inspanning.  Overmoedige pech ?

21:51 Gepost door Ooggetuige | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.