10-12-07

Maandag 10 december 2007.

Beste Jos,

Je uitgebreide reacties doen me elke keer veel plezier.  

De Camino del Norte is inderdaad de natste route, en de reden dat Noord-Spanje groen is, is net die winterse neerslag.  

Zeker in de winter is het daarom voor de pelgrim naar het weerbericht luisteren of kijken.  Niet alleen in Spanje, maar ook in Frankrijk, want daar zitten ook zware en moeilijke stukken tussen.  

Mijn Spaans beperkt zich tot de basiswoorden : eten, drinken, slapen, pelgrim, kou, regen, sneeuw en hagel.  Ze schrijven kan ik niet eens, en de uitspraak zal ik wel leren onderweg.  

In zekere zin zou je kunnen denken dat mijn enthousiasme overmoed is, maar niets is minder waar.  Ik ben me heel goed bewust van de moeilijkheden die me te wachten staan en ook van de moeilijkheden die ik me nu al op de hals gehaald heb.  

Mijn hielen hebben rust en verzorging nodig.  Overmorgen moet ik terug naar de dokter en ik weet nu al dat ik er donderdag nog niet weg mee ben.  

En ik weet ook dat als ik ze nu niet goed verzorg, ik er nog heel lang mee ga sukkelen.  

Het enthousiasme dat je zag was, als ik het mag zeggen, niet zozeer enthousiasme, als wel blijdschap dat ik op de baan mocht (en mag) zijn.  Daar kunnen mijn hielen geen afbreuk aan doen.

Ik ga immers niet zomaar naar Santiago de Compostela, het is in feite een beeweg.  Voor mij is dat stilstaan bij wat er verkeerd gelopen is en daarvoor boete doen, tegelijk ook dankbaar zijn voor wat goed gegaan is…  nader tot God en mezelf komen…

Tegelijk ben ik me er enorm van bewust dat iedereen zijn eigen redenen heeft om te gaan; ongetwijfeld zoveel redenen als gaanders…

Tot snel, medepelgrim !

Luc, pelgrim bij de gratie Gods

23:10 Gepost door Ooggetuige | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Fantastisch, Luc, je hebt werkelijk de juiste ingesteldheid om aan de Santiagotocht te beginnen. Je zal op deze wonderWeg naar ginder stilaan ontdekken dat er nog meer te ervaren valt dan het boete doen. Je zal bijvoorbeeld ook nieuwe zingeving vinden voor wat vast gelopen is in je voorbije leven en hoe het nu verder moet.

Ik neem mij vanaf nu voor om je de Weg naar ginder te laten gaan zonder dat ik er nog tussenkom al zal ik vanzelfsprekend regelmatig op je blog eens komen lezen wat en hoe je het allemaal beleeft.

Ultreia!
(je zal deze Santiagoleuze waarschijnlijk reeds hebben gezien op de website van het Vlaams Genootschap van Santiago de C. www.compostelagenootschap.be en je zal ze in Spanje nog regelmatig op muren geschreven terugvinden)

Jos

Gepost door: Jos De Meersman | 11-12-07

Allee Luc, niet afgeven hee, of hoorde nie goed ?

Gepost door: Bertrand | 11-12-07

bonjour J'ai entendu que tu n'allais pas bien je suis vraiment désolé pour toi et j'éspère que tu guériras très vite pour repartir
en bonne forme nous pensons bien à toi.... secrétariat

Gepost door: FRANCESCA | 12-12-07

De commentaren zijn gesloten.