07-12-07

Donderdag 6 december 2007

Wakker worden, hielen die aan de slaapzak plakken, opstaan, water drinken en wateren.  Eén keer, twee keer, ik weet niet hoeveel keer.  

Om half acht uit bed, en mijn kuiten zijn zo stijf als wat.  Mijn hielen zijn beter, maar een dagje rust zou zeker geen kwaad kunnen.  

Elke pelgrim heeft recht op één nacht slapen, geen twee.  Dat hebben enkel de zieke pelgrims, en ziek wil zeggen : te ziek om recht te kunnen blijven staan.  Verzuurde spieren en kapotgeschuurde hielen vallen daar niet onder.  Ik dring dan ook niet aan om te mogen blijven voor nog een nacht.  

De goede raad van de militair indachtig heb ik een paar kilo uit mijn rugzak gehaald en ik prop het allemaal in de eerste vuilbak die ik tegenkom.  Ergens doet het pijn, een paar nieuwe kledingstukken weggooien, maar naar Compostela gaan is belangrijker dan me verrekken aan goed gerief.  

Alleen gaan lukt niet.  Ik doe er drie kwartier over om vijfhonderd meter ver te raken.  Mijn hielen zijn weliswaar goed verzorgd dankzij de tips en het materiaal van mijn Dendermondse gids, maar de kuiten willen niet.  

Onderweg kom ik een boeiend man tegen die me vertelt dat hij lid is van een VZW die oude pelgrimswegen in Vlaanderen ontsluit en we wisselen url’s uit, ik van mijn blog, hij van de VZW.  Alleen… ik ben de zijne kwijt.  Vandaar : als Jos langskomt : kan je me de url nog eens doormailen ? Of als iemand van de lezers weet over welke VZW het gaat ?

Hij geeft me ook goede moed om mijn beeweg in de winter te doen, terwijl van mei-september het toch hoogseizoen is.  

Maar daarmee ben ik er dus nog lang niet…  Benen stijf verkrampt, ik was gisteren misschien beter gaan douchen, maar als ik bedenk hoe lang ik al strompelde, denk ik dat het toch niet veel zou uitgemaakt hebben.  

En dan ? Tja, dan doe ik het enige verstandige dat ik kan bedenken.  Ik bel mijn vader op en ga thuis, in Meerbeek, een paar dagen mijn voeten verzorgen.
Lucezel

"Met hem verder gaan, was ook een mogelijkheid, maar hij liet zich niet vangen."

17:53 Gepost door Ooggetuige | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Welkom op mijn blog ! hoi ! grappige blog :)

Gepost door: Christian Debackere | 07-12-07

De commentaren zijn gesloten.